Isnin, 28 Jun 2010

Final is Coming weHhh !!


Gagaga :) Pejam celik pejam celik dh nak hbs semester 3 rupe nye ~!
rase macam kejap jerp . ermm final pon dh hmpir tibe , tggl berberapa mggu je dari tarikh aku mengupdate blog nie . x sabar nk final x saabar nak holiday .
untuk final kali ini subject agak mencabar laaa jugakk even 3 subjek je kan .

so aku harapharap sangat yg aku berjaya menaiikkan lagiii pointer aku utk kali nie . harapharap prof uh baik atiii bagi Q yg senangsenang . hehehe :)
so dpt laaa aku menggoreng sambil membedall jwpn yg ade dlm pikiran aku .

so wish me luck for this coming finale oke :) lurve u guys ~!!
Salams ~!!

Selasa, 22 Jun 2010

Dodod's Birthday's



Happy Birthday to you , happy birthday to Dodod's , happy birthday to you !
yeaaayyy dodod's dah beshaaa laaa...hehehe .
Berdasarkan 2 photo di atas . tepat jam 12mlm pada 22 June 2010 . Aku dan
berberape geng ku iaitu Bob , Haqq , Aqi , Zara , Ameer ,Wawa n Syamii telah meraikan birthday party our bff iaitu Firdaus a.k.a Dodod's . Hahahaha yang ke 19 tahun . dh beshaaa dah mmber kami nie . Kenyang jugak laaa membedal Kek Coklat Cherry + Blackcurrent and 2 botol besar coke sempena FIFA WORLD CUP 2010 nie . waka waka ~!! hahaha .

So ucapan kitorang kat kau Dodod's semoga kau panjang umur murah rezeki n impian kau untuk 2010 dan tahun2 berikut nya tercapaii laa yerk ! Aminn ~ and god bless u laaa my friend . Gagagaga

Salaams ~!!

Rabu, 16 Jun 2010

Home Sweet Home

Gagagaga :))
rindu gyle laaaaa nak balik umah . akhir nya dapat jugak balik this weekend .
thanxx Prof for getting married . so class pon cancel so boleh laaa balikk . kalau x mmg x dapekk laa
hahahaa :(
Bnyak bende aku nk buat bile balik nie . nak buat car license , nk peluk2 ribbit akuu , hahaa tgk muvee , shopaholic !! hahhaaa mstiii tuhh ~!!
Actually aku balik until friday 18 of June 2010 . so agak lame laaa aku kt cnie .
So aku boley jalan jalan kemane je yg aku nak . ggagaaa . jumpe mmber2 lame .
sembangsembang makanmakan gosipgosip ! hahhaaa :))


----Muvee On Wednesday----
Arini aku dh pun menonton Muvee yang aku nanti2 kan abad ini .
gagagaa KiLLers ! lakonan hebat Ashton Kutcher dan Katherine Heigl .
Filem yg mengisahkan Spencer ( Ashton Kutcher ) seorang pembunuh upahan profesional yg mula jatuh
hatii pada Jennifer ( Katherine Heigl ) . Perkara2 menarik dan lucu yg berlaku apabila mereka berkhawin dan Jennifer mendapat tahuu bahawa Husband nye adalah seorang Killers ! Jalan cerita yg agak menarik + funny and action dan x lupe Romantics :) Jangan lupe monontonnn ~!!
Salam ~!!


Ahad, 13 Jun 2010

Demam FIFA WORLD CUP 2010 Bermulaa !!!

Yeeehaaa....Mase yg ditunggu tunggu telah pon tibe
Perlawanan bolasepak Piala Dunia 2010 . Disini laa kite akan melihat kehebatan Pemain Pemain
feveret kite berentap demi bergelar JUARA. So kepade kaki bola di luar sane sy telah Meletakkan Jadual berserta Tarikh bagi setiap perlawanan di sini .

June 11, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group A : at Soccer City (Johannesburg)

South Africa vs Mexico

June 11, 2010 @ 3.30 pagi- June 12, 2010 |Group Stage Group A : at Green Point (Cape Town)

Uruguay vs France

June 12, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group B : at Ellis Park (Johannesburg)

Argentina vs Nigeria

June 12, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group B : at Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

South Korea vs Greece

June 12, 2010 @ 3.30 pagi | Group Stage Group C : at Royal Bafokeng (Rustenburg)

England vs United States

June 13, 2010 @ 8.30 malam | Group Stage Group C : at Peter Mokaba (Polokwane)

Algeria vs Slovenia

June 13, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group D at Durban (Durban)

Germany vs Australia

June 13, 2010 @ 3.30 Pagi (14June) | Group Stage Group D : at Loftus Versfeld (Tshwane/Pretoria)

Serbia vs Ghana

June 14, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group E :at Soccer City (Johannesburg)

Netherlands v Denmark

June 14, 2010 @ 11.00 Malam| Group Stage Group E at Free State (Mangaung/Bloemfontein)

Japan v Cameroon

June 14, 2010 @ 3.30 Pagi (15 June) | Group Stage Group F at Green Point (Cape Town)

Italy v Paraguay

June 15, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group F at Royal Bafokeng (Rustenburg)

New Zealand v Slovakia

June 15, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group G at Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

Ivory Coast v Portugal

June 15, 2010 @ 3.30 Pagi (16 June) | Group Stage Group G : at Ellis Park (Johannesburg)

Brazil v North Korea

June 16, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group H at Mbombela (Nelspruit)

Honduras v Chile

June 16, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group H at Durban (Durban)

Spain vs Switzerland

June 16, 2010 @ 3.30 Pagi (17 June) | Group Stage Group : at Loftus Versfeld (Tshwane/Pretoria)

South Africa vs Uruguay

June 17, 2010 @ 8.00 Malam | Group Stage Group A at Peter Mokaba (Polokwane)

France vs Mexico

June 17, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group B at Free State (Mangaung/Bloemfontein)

Greece v Nigeria

June 17, 2010 @ 3.30 Pagi (18 June) | Group Stage Group B at Soccer City (Johannesburg)

Argentina vs South Korea

June 18, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group D at Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

Germany vs Serbia

June 18, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group C at Ellis Park (Johannesburg)

Slovenia vs United States

June 18, 2010 @ 3.30 Pagi (19 June) | Group Stage Group C at Green Point (Cape Town)

England vs Algeria

June 19, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group D at Royal Bafokeng (Rustenburg)

Ghana vs Australia

June 19, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group E at Durban (Durban)

Netherlands vs Japan

June 19, 2010 @ 3.30 Pagi (20 June) | Group Stage Group E at Loftus Versfeld (Tshwane/Pretoria)

Cameroon vs Denmark

June 20, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group F at Free State (Mangaung/Bloemfontein)

Slovakia v Paraguay

June 20, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group F at Mbombela (Nelspruit)

Italy vs New Zealand

June 20, 2010 @ 3.30 Pagi (21 June) | Group Stage Group G at Soccer City (Johannesburg)

Brazil vs Ivory Coast

June 21, 2010 @ 8.30 Malam | Group Stage Group G at Green Point (Cape Town)

Portugal v North Korea

June 21, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group H at Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

Chile vs Switzerland

June 21, 2010 @ 3.30 Pagi (22 June) | Group Stage Group H at Ellis Park (Johannesburg)

Spain vs Honduras

June 22, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group A at Royal Bafokeng (Rustenburg)

Mexico vs Uruguay

June 22, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group A at Free State (Mangaung/Bloemfontein)

France vs South Africa

June 22, 2010 @ 3.30 Pagi (23 June) | Group Stage Group B at Durban (Durban)

Nigeria vs South Korea

June 22, 2010 @ 3.30 Pagi (23 June) | Group Stage Group B at Peter Mokaba (Polokwane)

Greece vs Argentina

June 23, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group C at Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

Slovenia vs England

June 23, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group C at Loftus Versfeld (Tshwane/Pretoria)

Algeria vs United States

June 23, 2010 @ 3.30 Pagi (23 June) | Group Stage Group D at Soccer City (Johannesburg)

Ghana vs Germany

June 23, 2010 @ 3.30 Pagi (23 June) | Group Stage Group D at Mbombela (Nelspruit)

Australia vs Serbia

June 24, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group F at Ellis Park (Johannesburg)

Slovakia vs Italy

June 24, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group F at Peter Mokaba (Polokwane)

Paraguay vs New Zealand

June 24, 2010 @ 3.30 Pagi (25 June) | Group Stage Group E at Royal Bafokeng (Rustenburg)

Denmark vs Japan

June 24, 2010 @ 3.30 Pagi (25 June) | Group Stage Group E at Green Point (Cape Town)

Cameroon vs Netherlands

June 25, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group G at Mbombela (Nelspruit)

North Korea vs Ivory Coast

June 25, 2010 @ 11.00 Malam | Group Stage Group G at Durban (Durban)

Portugal vs Brazil

June 25, 2010 @ 3.30 Pagi (26 June) | Group Stage Group H at Free State (Mangaung/Bloemfontein)

Switzerland vs Honduras

June 25, 2010 @ 3.30 Pagi (26 June) | Group Stage Group H at Loftus Versfeld (Tshwane/Pretoria)

Chile vs Spain


Go Go Go !!!!

Selasa, 8 Jun 2010

Kesatriiaa ooo Kesatria !!


video

Gagaga :) actually aku supposed taip blog utk 7 Jun ni mlm tadii .
tp disebabkan aku mengatok gyle babi yg teramat sangat aku malas nk taip .
hehehe . so arini aku nk share ckit pasal Kesatria yg diadakan di college aku selama aku di Semester 3 di college ni .

Kesatria ni adalah kawad kaki yg dijalan kan di college . dengan tunjuk ajar coach2 yg berpengalaman dan di leader kan oleh En Iskandar Satria selaku pihak registrat college kami
yang tidak kurang tampan nye dan bergaya .

Pada mule nye aku kurang berminat laaa kawad kawad kaki seperti ni . bukan ape , yelaaa berjemur tengah2 panas dari jam 230pm hinggalah 630pm .
Hahaha sape yg nak kan . hehehe :)
tp bile dh lame2 belajar sume rase cam best plak .

Yg x best nye kalo x dpt dtg kesatria ni . xde laaa attendant n kalo dh lebih 2x makne
kene laa repeat utk sem depan nanti . hohohoh sape yg nk stay lame2 kt cnie . ngee ~
So vidoe yg aku share uh adelah antara video yg dirakam oleh aku semasa student girl2 tgh kawad .

enjoy the movie. hahaha :)

Salam !!

Isnin, 7 Jun 2010

My class are so fuckin damn bored today !


Jam menunjukkan tepat pukul 9 pagi . aku bingkas bangun untuk ke kamar mandi
badan aku rase lemah longlai je nak ke class pagi ni .
bukan ape , aku dh mmg dah tau yang class pagi ini mesti boring mcm mggu
lepas . Selesai je mandi , aku mengejut housemate ku Daus untuk bgn ke class .
Actually arini kitorang g class berdua jer . lagi 2 org housemate aku g taiping , ade kenduri abg nye kate nye .

930pg kami sampai di college , aku bertanya pd classmate aku merangkap mmber
baik aku Aqina atau lebih dikenali dengan panggilan Aqi ' dh masuk class ke blum ? ' dye menjawab 'blum lagii' . so aku decide untuk breakfast dulu di kedai berhampiran college kami .Dengan membedal Nasi Lemak dan Teh Ais . perghhh agak kenyang laaa...

Tepat jam 10pg Aqi sms aku mengatakan class dh ready n ade quiz . so aku bingkas bgun meninggalkan meja dan terus ke class .
Memang sah laa class pagi ni agak memboringkan. Lecturer tu terlalu slow .
aku bukan laa nk kutuk ke tp dh memang fakta .
seramai 35 org di dalam class tersebut agak mengantuk bile tibe class itu .

bayangkan aku nk kene menghadap nye selama 6 jam . huiishh x larat kot .
naseb baek laa ade bnyk take 5 . huh take 5 kitorang bukan laa 5 minutes . tp 15 or more than that . hehehe . Dalam class tu aku hanya paham mane yang aku rase aku boleh paham jer . Mane yg dye terangkan secara x terperinci aku x taw .
bile tny pada lecturer itu , die hanye akan menukar slide n menghindarkan pertanyaan kami .

Hohoho . x taw laaa ape nk buat lepas nie . tp kire ok laaa Quiz yg dye bg aku n Aqi got full marks . even kitorang x tumpukan perhatiaan 100% dlm class uh .

Salam ~!!

Ahad, 6 Jun 2010

Hari yg Ceria !!

gagaga :)) Jam di dinding bilik ku menunjukkan tepat jam 11 pagi...
damn !! lappy x off . Hahahaa punye aku seronok download movie by lime wire mlm
td sampai terlelaap..Hahaha :)
Mane x nye tido lambat aku mlm tadi . Tatkala burung2 mencari makanan utk anak2 nye bru laa aku tido tepat jam 6 pg . Hahaha

Aku bingkas bangun dari katil dan terus mendapatkan tuala untuk ke kamar mandi.
suddenly i was thinking something , ' erh arini aku keje laaa '
actually arini aku keje jam 4ptg -12mlm .
Slesaii saje mandi , aku tros mencapai lappy dan berfacebook di pagi itu !

Pagii tu eddy online plak . Pelik jarang dye online pagii . ohh maybe kat office la kot .
dengan membiarkan status Yahoo Messeger aku invisible . aku turun ke bawah untuk mengambil baju yang dihantar ke dobi 3 hari yang lalu .
berberapa jam kemudian aku bingkas untuk bergerak ke tempat kerja .

Actually aku bertugas di sebuah Cyber Cafe berdekatan condominium yg aku sewa .
sekadar part time untuk mencari duit lebih sahaje sudah cukup untuk aku .
tepat jam 4 petang aku bertukar shift dengan Winson . Hahaha banyak plak ragam2 customer hari ni .

Ade yang bnyk tukar2 pc laa...
Ade yg suh ajar kan main game laaa
Ade uncle chinesse ni plak nk tgk movie china..so aku pon surf la youtube
and search Shaolin Soccer utk dye . Terhibur plakk uh dye ! haha
Ade yang mintak mic nk buat calling by yahoo mesengger . Hehehe.

Begini laa era dunia modern kite . Pakcik2 Makcik2 pon ade yg ade facebook , yahoo mesengger dan macam2 lah . Gagaga :)
Mkn malam aku pulak eddy hantar kan Megamax By Mc'Donal Ampang Park .
Hahaha kenyang gyle . Customer pd hari ini agak ramai laa jugakk
43 pc digunakan daripada 60 .

Tepat jam 12 malam . aku terus mengira semua sales aku untuk hari ini .
Semuanya mencecah 502 Ringgit Malaysia . Sementaara Hasyim dtg untuk menggantikan Shift aku pada 12 malam ke 8 pagi .
Actually cyber cafe ni open 24 of 7 . So anytime nk dtg boley datang...

Aku bingkas untuk balik ke rumah untuk menonton movie yg baru aku download semalam...
Salam XoXo :))

Sabtu, 5 Jun 2010

Aku Aku dan Aku !

HAHAA ~!!
Memandangkan aku baru jer nk berjinak jinak dalam blogger nie .
Ape kate aku story kat koranf serba sediki x bnyk pasal seorang
lelaki yang digelar Zul Sham .
Gagaga tu laa niks aku..haha mmber panggil aku Zul n kadang2 Sham .

Now currently aku tiggal kat Kuala Lumpur dan aku study di Multimedia College
dengan jurusan Diploma In Business Management With Multimedia .
So aku menyewa sebuah condominium agak tidak berapa mewah di Jalan Ipoh berdekatan PWTC KL .
So senang llaaa aku nk bergerk ke college . Umur aku untuk 2010 mencecah 20 tahun :))

Aku ni jenis orang yang suke gelakgelak makanmakan kawankawan usikusik orang hahaha suke carik pasal dengan guard
yang jage kat library kt college aku tu . Hahaha. Aku suke berkawan dengan orang yang ade CHEMISTRY ngan aku jer..
Kalo yang x sekepale x ley nk gurau . fikiran x luas tu aku x minat laaa nk berkawan . n one more thing aku paling x suke orang yg
berlagak perasan dye howt bagus sangat . Hahahaa kalo org macam tu boleh jalannn bye bye ! hehe

Aku ni jenis suke dgr MP3 . layan lady gaga , suke surf internet . hahahaha x suke tido lame2 kalo tido lmbt mcm mane pon kul
10 mesti dh bgn . Hahaha Papa cakap bgn lambat rezeki x masuk . Mama ckp bgn pagi muke jgn masam nnt rezeki x
masuk jugakk . Hehhee . Aku suke makan Nasi Pataya Paprik Mc'd haha campur plak dengan Neslo Aiss kan .
pergghh bestt ~!! Haha aku suke p layan movie kat pavi dengan mmber yg sechemistry ngan aku .
Jarang laaa nk tgk kt tempat lain . lg pon pavi tu dekat jerk ngan tempat aku . wat pe nk ssh2 g tempat lain kan
tiket same jerk price dye :)

Aku rase tu je laaa yang aku dapat taip tentang akuu .
kalo rase ade ape2 lagi nnt aku forward kan okeh :))
Selamat beramal !!

Semester Baru !!

Rase macam sekejap gyle cuti utk semester 2 . skang dh pon bukak new semester . semester 3 .
haiihh naseb baek laaa semester tiga kali ni schedule x pact .

class pon x bnyk . subjek pon ckit jea . yeayyhh :))
yang x best nye....adoiiii

Kesatria ooo kesatriaaa ~!!
Untuk semester tiga kali ni .

aku akan mule berkawad pada jam 230ptg hingga 630ptg !
Makk aiii lame gyle kawad . Hahahaha memang itam laaa lepas nie !
Hahahaaha :))

Lagenda Budak Setan


Haha ~!! ini laa filem yang aku nanti2 kan abad ini .
Lagenda Budak Setan.
Filem yg mengisahkan tentang pericntaan kasha dan ayu yang
penuh dugaan .
aku nk ucapkan terima kasih bnyk2 pada Golden Screen Cinema Sunway Pyramid
kerane telah memberi aku peluang utk menonton movie ini .
tiket2 telah berjaya di booking oleh teman baikku eddy .
Gagaga ~!! kami seramai 6 patrons masuk ke dalam panggung tepat jam 2 petang semalam.
memang sedih gyle laaa tgk movie .
lebih2 lagi lakonan Farid Kamil dan Lisa Surihani .
turut menaikkan name filem juga Nur Fazura dan Que Haidar.
ini bukan lah kali pertama Farid digandingkan bersama Lisa.Dah bnyk kali dah so mmg diorang ade chemistry la utk membawa ape aje watak yg diberikan.
Hahaha x sabar nak tunggu Karate Kids :)

Jumaat, 4 Jun 2010

Kehadiran Family baru di rumah ku ~!!

Finally !!!!
Hahahahaa rumah aku telah pon didatangi seekor arnab yang aku menggelar nye
Ribbitt...Seekor arnab jantan yang chumel gyle ! rase nk cium jerk..hahaha ~!
Kalo nk taw cerita nye bermule disini....


[ Cuti Semester yang Laluuu ] 

Mcm biase aku akan balik ke rumah...untuk bersame dengan family yg aku kasihi dan sayangii.
Petang itu tepat jam 5.00 petang aku bergegas keluar ke rumah untuk mendapat kan Rangka Ayam peberet aku di pasar malam berhampiran dengan rumah ku itu . Dalam perjalanan aku kesane aku ternampak seekor arnab ini berkeliaran di tepi sebuah rumah kosong di sekitar taman ku itu.
Pada mule nye aku menyangka bahawa itu arnab jiran yg berdekatan rumah kosong tersebut . lalu aku pon membiar kan nye pergi...
dalam hati ku berkate " ishh rase cam nak amek jerp rabbit uh , tp sape nye ek "
Bukan laaa niat aku nk merembaatt arnab tersebut. hahahaa
15 minit kemudia setelah aku berjaya mendapatkn rangka ayam peberet ku itu . aku bergegas pulang ke rumah.
dlm perjalanan utk pulang aku masih nmpk arnab tersebut berkeliaran mencari makanan di sekitar rumput2 itu. hati ku masih lagi berdegil untuk tidak mengambil arnab tersebut . aku pon segan la jugak sebab
ade makcik2 tegah dok bergossip kat situ .

Yang Peliknya makcik2 tu pon mcm x nmpak jerk arnab uh . 
Lantas aku mengendah kan nye dan terus pulang ke rumah....
aku rase menyesal yg teramat laaa x amek jerk arnanb uh . 
tp bile pikir balik , kang kalo aku amek buat nye makcik uh punye mesti aku kene cop PEREMBAT ! hahaha
so aku buat x taw je laa...hurmm :( 

Keesokan harinye.....

Pagii ni aku bagun agak awal laaaa....
jam 7 aku sudah gerak ke kedai mmber aku . mmber aku ni buat roti canai..
sape makan roti canai dye mmg superbb ar..hahaha
kate org bile perut kenyang hati kite senang.hahaha.
dlm perjalanan ke kedai mmber aku ni . aku btol2 terkejut kerana arnab yg semalam aku nmpk berkeliaran ptg semalam ade kat depan mate aku . 
dlm hati aku . serius ni bukan milik2 sape2 . Hahahaha . 
lantas aku bergegas mengambil nye di atas rumput itu dan meletak kan nye dlm raga motor aku ni . 
yg peliknya selalu kalo nk tgkap arnab ni punye susah . tp arnab ni aku pegang dye x ade feedback ape2 pon . manje ade laaa..hahaah terpikir gak . jangan2 hantu kot..hahahha..erhh x de laaa....
alangkah seronok nye aku bile dh dpt arnab tersebut . hahaa
terus aku x jadik nk bli roti canai kt kdai mmber aku tuh...

Aku bergegas membawa nya pulang ke rumah...pada waktu itu aku masih belum ade sangkar untuk nye lagii.
so aku meletakkan nye di bawah sofa luar rumah aku itu yg mane sofa itu juga amat luas bawah die.
so aku bergegas pergi membeli sebuah rumahh yg quit selesa dan bsar buat familiy baru aku ni....
Hahahaha....bile mama aku balik je..terkejut berok dye tgk haiwan yg peberet dye tu ade kat umah...hehehee
Welcome to new house Ribbiitt ~!!